Bu belirtiler varsa migreniniz olabilir! İşte gözden kaçan 3 detay

Migren ve Baş Ağrısı Arasındaki Farklar

Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, baş ağrısı ve migren arasındaki farklara dikkat çekiyor.

Her baş ağrısının migren olmadığını belirten Şensoy, migrenin sıkça hafife alındığını vurgulayarak, doğru tanı ve zamanında tedavinin hayat kalitesini önemli ölçüde artırabileceğini belirtiyor. Baş ağrısının stres, uykusuzluk, açlık ve yoğun çalışma gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabileceğini söyleyen Şensoy, migrenin aslında nörolojik bir hastalık olduğunu ve sadece baş ağrısından ibaret olmadığını ifade ediyor.

Migrenin genellikle başın tek tarafında zonklayıcı bir şekilde hissedildiğini, bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı aşırı hassasiyet gibi belirtilerle birlikte seyrettiğini belirten Şensoy, migrenin doğru tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabileceğini söylüyor.

“Migren Doğru Tanı ve Tedavi İle Yönetilebilir”

Hastaların “Baş ağrım migren mi?” şeklinde sorular sorduğuna dikkat çeken Şensoy, migren şüphesi taşıyanların ayırıcı belirtilere odaklanması gerektiğini belirtiyor:

“Ağrı tek taraflı ve zonklayıcı mı? Atağa bulantı ya da ışığa duyarlılık eşlik ediyor mu? Ağrı, günlük yaşamı kesintiye uğratıyor mu? Bu sorulara ‘evet’ yanıtı veren hastaların kesinlikle bir nöroloji uzmanına başvurması gerekiyor. Migren doğru tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabilir.”

Migren tedavisinde standart bir reçetenin olmadığını vurgulayan Şensoy, “Bazı hastalar atak sırasında kullanılan ilaçlarla rahatlar, bazıları için ise koruyucu tedavi gereklidir. Ayrıca stres yönetimi, sağlıklı beslenme ve düzenli uyku gibi yaşam tarzı değişiklikleri de tedavinin önemli bir parçasını oluşturur” diyor.

Şensoy, “Doğru tanı ve düzenli tedavi ile migren atağını en aza indirmek mümkün. Hastalarımızın şikayetlerini ciddiye alarak en iyi çözümü birlikte buluyoruz” değerlendirmesinde bulunuyor.

Related Posts

Dünya astım günü 2025: Astımda doğru inhaler kullanımı neden hayati?

Lokman Hekim Sağlık Grubu İmmünoloji Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Bozkurt, astım tedavisinde hasta-hekim işbirliğinin önemine işaret ederek, tedavi sürecinin, düzenli takip, doğru ilaç kullanımı ve çevresel tetikleyicilerden korunmayla başarılı olacağını belirtti.

Diş ipi kullanmak sanıldığı kadar basit değil! Dişinizin tipine göre tercih yapın

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Yanlış yastık seçimi geceleri sık uyanmaya, boyun ağrılarına ve yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlar, vücut yapınıza ve uyku pozisyonunuza uygun doğru yastığı seçmenin, kaliteli bir uyku için ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.

Diş Sıkma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş sıkma alışkanlığı, yetişkinlerde olduğu gibi, çocukların da çoğu zaman farkında olmadan gelişebilir Uzmanlar bu konu hakkında bilgi verdi. 

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir