Çanakkale Turizm Master Planı Toplantısı

Çanakkale Turizm Master Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale’nin sürdürülebilir turizm vizyonunu belirlemek amacıyla düzenlenen “Çanakkale Turizm Master Planı” hazırlık süreci kapsamında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve diğer yerel yetkililer katıldı.

Vali Toraman: Yerel Yönetimlerin Katkısı Çok Kritik

Vali Toraman, toplantıda yaptığı konuşmada, turizm faaliyetlerinin yerel yönetimlerin katkısıyla düzenlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Toraman, “Yerel yönetimlerin katkısı planın uygulanması açısından kritik bir değere sahip. İşbirliği ve katılımcılık önemli, herkesin fikrini almalı ve birlikte hayata geçirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Toraman ayrıca Çanakkale’nin kültür turizmi alanında önemli örnekler sunduğunu belirtirken, master planın turizmin sürdürülebilirliği için önemli olduğunu vurguladı.

CHP Milletvekili Güneşhan: Paydaşlarla İşbirliği Şart

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, master planın sürdürülebilir ve uygulanabilir olması için paydaşlarla geniş katılımlı bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi. Güneşhan, “Merkezi hükümet, yerel yönetim, üniversite, sivil toplum ve sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi önemli.” dedi.

Belediye Başkanı Erkek: Güçlü Bir Turizm Vizyonumuz Var

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale’nin güçlü bir turizm vizyonuna sahip olduğunu belirterek, tarih, kültür, turizm ve üniversite kenti olmayı hedeflediklerini söyledi. Erkek, “Bugün herkes burada, uyum ve dayanışma var. Stratejik plan ve turizm master planını çok önemsiyorum.” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez ve ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Okan Mercan’ın sunumlarının ardından toplantıya, birçok yerel yetkili, sektör temsilcileri ve akademisyenler katılım gösterdi.

Related Posts

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Palandöken’den “kentsel dönüşümde esnaf unutulmasın” açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın unutulmaması gerektiğini belirtti.

Yabancılar yeniden alım tarafına geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 269,1 milyon dolarlık hisse senedi alırken 970 milyon dolarlık DİBS ve 8,4 milyon dolarlık ÖST varlığı sattı.

TCMB “Sektörel Enflasyon Beklentileri”ni yayımladı

Yıllık enflasyon beklentileri nisanda piyasa katılımcıları ve reel sektör için yükselirken, hane halkı için değişim göstermedi.

Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan enflasyon ve faizlere ilişkin net mesaj

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, “Sıkı para politikası duruşuna ilişkin kararlılık, iç talebin yavaşlaması, Türk lirasındaki reel değerlenme ve enflasyon beklentilerindeki iyileşme yoluyla dezenflasyon sürecini güçlendiriyor.” dedi.

Almanya’da iş dünyasının güveni nisanda arttı

Almanya’da Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerine ilişkin endişelere rağmen nisanda beklenmedik şekilde arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir