Doyurucu ve popüler bir garnitür
Patates en popüler mezelerden biridir; sayısız patates tarifi biliyoruz ve bunları farklı şekillerde değiştiriyoruz. Daha az popüler olan bir aktivite ise pişirmeden önce hazırlanmalarıdır. Büyük miktarlarda patatesleri soymak zaman alıcıdır; patateslerin hazırlanmasını hızlandıracak ipuçlarını ve püf noktaları:
Patatesleri pişirmenin doğru yolunun mümkün olduğu kadar çok vitamin ve minerali korumak için onları kaynar suya koymak olduğunu unutmayın.
Pişirmeden önce patatesi ortasından kesip pişmesine izin verirseniz, haşlanmış patatesin kabuğunu çıkarmak nispeten kolaydır. Pişirdikten sonra, tıpkı bir kapağın çıkarılmasına benzer şekilde, her iki taraftaki deri hızla soyulur. Kesimi derin yapmayın ve kesimin başı ile sonu bir araya gelmeye çalışın.
Patatesin çiğ olarak kazıyacaksanız elinizde dönmesini önlemek için ucuna çatal batırın. Patatesi dinlendirin, kazıyın ve ardından patatesin çatalın bulunduğu üst kısmını temizleyin.
Haşlanmış patates kabukları
Kullanılmış patates kabuklarını atmayın, mükemmel bir gübre görevi göreceklerdir. Haşlanmış patateslerden elde edilen su da gübredir.