Erdoğan, Özel ve Bahçeli Meclis resepsiyonuna katılmadı

TBMM’nin Açılışının 105. Yılında Meclis’te Resepsiyon Düzenlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yılı dolayısıyla Meclis’te düzenlenen resepsiyona, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ve MHP lideri Devlet Bahçeli katılmadı. Kabineden sadece Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz resepsiyonda yer aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti milletvekilleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve MHP milletvekilleri, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç ile DEM Parti milletvekilleri ise resepsiyona katılan diğer isimler arasındaydı.

‘F-16 Süreci Hala Devam Ediyor’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedarik süreciyle ilgili şunları söyledi: “Şu anda kesin bir şey yok. Süreç her şeyiyle aynen devam ediyor. Bizim işimiz Almanya ile değil İngiltere ile. Önümüzdeki dönemde göreceğiz. Bizde her şey aynı başladığı gibi ve planladığımız gibi devam ediyor.” Ayrıca F-35 konusunda ABD’ye yapılan ziyaretlerde olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Güler, konunun temaslar sonrasında görüşüleceğini ifade etti. Güler, “F-16 süreci de hala devam ediyor” dedi. Terörsüz Türkiye konusunda, silahların nasıl bırakılacağı konusunda ise Güler, “Daha önceki şartlar geçerli. Feshedeceksin. Silahlarını teslim edeceksin. Teslim olacaksın. Üç tane şart var” şeklinde konuştu.

‘Kendi Kafalarına Göre Meclis’i Yönetemezler’

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının hüküm kısmının Genel Kurul’da okutulmasıyla ilgili tartışmaları şu sözlerle açıkladı: “Bütün görüşlerimi geçen hafta yazılı olarak ifade ettim. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekilleri aslında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı adına Meclis’i yönetirler ve nasıl yönetecekleri de iç tüzükle çok detaylı şekilde belirtilmiştir. Meclis Başkanı da Başkanvekilleri de kendi kafalarına göre Meclis’i yönetemez. Bunun kuralı var, bunun iç tüzükte belirtilen şeyleri var. Özellikle Meclis Başkanı adına gönderilecek metinler ilgili iç tüzük maddesi gereğince Meclis’e gönderilir. Eğer böyle bir madde gönderilmemişse, o gün özel bir gündemle toplanmış olan bir Meclis’te zaten oturum bitmiştir. Dolayısıyla böyle bir hükmün orada okutulması yok hükmündedir. Önümüze bakacağız ve gerekli adımları atacağız.”

Related Posts

Bakan Yerlikaya duyurdu: Orman yangınlarında 10 tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya, son bir haftada 12 ilde meydana gelen yangınlarla ilgili şu ana kadar 44 şüphelinin gözaltına alındığını; bunlardan 10’unun tutuklandığını 6’sının da adli kontrolle serbest bırakıldığını duyurdu.

Operasyonlar Antalya’ya sıçradı: Manavgat Belediye Başkanı gözaltında!

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve belediye yöneticileri, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Belediyenin etrafı Çevik Kuvvet ekipleri tarafından sarıldı.

4.500 yıllık tartışmada son nokta: İlk kez ortaya çıktı! Ünlü uzmandan ‘Piramitleri kim yaptı?’ sorusuna yanıt

Mısır piramitlerini kim inşa etti? Bu soru binlerce yıldır soruluyor ve çok çeşitli spekülasyonlara konu oluyor. Ancak arkeologların Büyük Piramit’in içinde yaptığı keşif, tartışmalara son noktayı koyacak gibi.

Kimyasal silah endişesi: Almanya ve Hollanda İstihbaratları Rusya’yı suçladı

Açıklamada, Rusya’nın “Ukrayna’da kimyasal silah kullanımını artırdığı” ileri sürüldü. Rus birliklerinin özellikle kapalı alanlarda ölümcül sonuçlar verebilen zehirli sıvı bir gaz olan kloropikrin kullanımını artık standart uygulama haline getirdiği …

Meclis önünde ağlatan konuşma

Meclis’teki protestoya bu sözler damga vurdu: Köylü kızı Zeynep’im ben köyüm o kadar güzeldi ki bir şirket geldi, deremizi kuruttu, meramızı bitirdi masalsı köyümü yok etti.

Üniversite diplomayı YÖK’ten vekalet onayı olmadan iptal etti

İstanbul Üniversitesi’nin; İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Ahmet Köse’nin istifasının ardından, sürecin vekaleten yürütülmesi için Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) yazı yazdığı ancak cevap gelmeden 18 Mart’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal ettiği anlaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir