Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sefa Kılıç, safran bitkisinin üretildiği bölgelerde “kırmızı altın” olarak bilindiğini belirtti. Kılıç, bir gram kuru safran elde etmek için 150 çiçeğin toplandığını ve bu bitkinin dünyanın en pahalı baharatı olduğunu söyledi. Gramı 500 TL’den satılan safranın Amasya’da 23 dekar alanda üretildiğini söyleyen Kılıç, bu bitkinin gıda, tekstil, parfüm ve ilaç endüstrilerinde kullanıldığını vurguladı.
Safran bitkisinin değerli olması nedeniyle sahtecilik yapıldığına dikkat çeken Kılıç, Amasya’nın safran bitkisi üretimi konusunda önde gelen bölgelerden biri olduğunu ve üreticilerden güvenle safran alınabileceğini belirtti. Kılıç, safran bitkisinin yetiştirme işleminin çok zor olmadığını ve tarlada, bahçede hatta saksıda bile yetiştirilebileceğini söyledi.
