Türkiye, deniz üstü rüzgar türbinleri için çalışmalara başlıyor: Potansiyel büyük

Türkiye’de Rüzgar Enerjisi Sektörüne Destek: Deniz Üstü Rüzgar Projeleri Yükselişte

Rüzgar Enerjisi Sektöründe Büyük Potansiyel

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) heyeti, Danimarka’da Middelgrunden deniz üstü rüzgar enerjisi santralini ziyaret ederek Türkiye’nin rüzgar enerjisi sektöründeki potansiyeline dikkat çekti. TÜREB Deniz Üstü Rüzgar Enerjisinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Yaman, Türkiye’nin karasal rüzgar endüstrisinin 2.2 milyar dolarlık hacmi ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi verdi. Yaman, deniz üstü rüzgar enerjisinin de benzer bir başarı yakalayabileceğini belirtti.

Yaman, deniz üstü rüzgar enerjisinin sadece enerji üretimi değil, aynı zamanda yerli tedarik zinciri ve teknoloji geliştirme açısından önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu alana yapacağı yatırımların cari açığı kapatmaya ve sanayiyi geliştirmeye katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye, rüzgar enerjisi alanında Avrupa’da altıncı sırada yer alıyor. Halen açık deniz rüzgar türbini bulunmayan Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi potansiyeli 75 GW olarak tahmin ediliyor.

Deniz Üstü Rüzgar Projeleri İçin Belirlenen 4 Alan

Yaman, Türkiye’nin deniz üstü rüzgar projeleri için dört öncelikli bölge belirlediğini ve Marmara Denizi’nde üç ayrı bölgede ölçüm çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Teknik fizibilite çalışmalarının gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Yaman, iklim değişikliği ve enerji sektörünün önemi konusunda uyarılarda bulunarak deniz üstü rüzgar enerjisinin bu mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Related Posts

Google’a 314 milyon dolarlık para cezası! İzinsiz toplamış

Google, ABD’de Android telefon kullanıcılarından izin almadan veri topladığı gerekçesiyle 314 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı.

ABD’den Huawei’e yönelik yeni karar

ABD’de yargıç, Çin’in merkezli teknoloji şirketi Huawei’nin, hakkındaki iddianameye yönelik itirazının reddedildiğini bildirdi.

500 bin kişilik bir medeniyet sulara gömüldü: Bilim insanları şimdi peşinde

Bir sabah uyandığınızda evinizin, mahallenizin hatta tüm ülkenizin okyanus tarafından yutulduğunu düşünün… Kulağa bilim kurgu gibi gelse de, bu sahne binlerce yıl önce gerçekten yaşandı.  Son bulgular, bu kayıp topraklarda bir zamanlar yarım milyondan fazla insanın yaşadığını gösteriyor.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin

Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.

Evlerimizde bile ‘karadelikler’ olabilir

Ne bulursa içine çekip yutan dev kara delikler korkutucu görünüyor olabilir. Ama aslında evlerimizde bile minik kara deliklerin olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir